L’Ajuntament vol impulsar l’ús d’energies renovables entre les empreses del Polígon de Can Petit
Incentivar l’autoconsum compartit d’energia i la creació d’una comunitat energètica. Aquest és l’objectiu del projecte impulsat per l’Ajuntament al Polígon Industrial de Can Petit. El Consistori ha convidat les empreses situades a la zona a participar-hi.
Una consultora especialitzada analitzarà la capacitat que tenen les cobertes dels edificis perquè es puguin instal·lar mòduls fotovoltaics i produir electricitat. També avaluarà les necessitats i demandes d’energia i estudiarà si poden compartir-la amb altres empreses del polígon. Es tracta d’una iniciativa que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.
Amb aquesta actuació, l’Ajuntament vol incentivar l’autoconsum fotovoltaic en el sector industrial per avançar cap a un model energètic més sostenible basat en les energies renovables. Les empreses podran reduir la factura elèctrica, millorant així la competitivitat, i també les emissions contaminants.
L’elecció del PI de Can Petit respon, principalment, a les seves característiques urbanístiques, amb carrers amples i cobertes de dimensions grans, més modernes que en altres sectors i ben assolellades. El polígon ocupa 36 hectàrees de terreny. Actualment, agrupa a 182 empreses del sector industrial, terciari i mixt.
Terrassa ocupa el tercer lloc en el rànquing de municipis amb més instal·lacions fotovoltaiques d’autoconsum, amb un total de 596, només per darrere de Sant Cugat i Barcelona, segons l’Observatori de l’Autoconsum de Catalunya. Fins ara, el gruix d’instal·lacions són en habitatges, però el sector industrial, està registrant una clara tendència a l’alça.
La ciutat compta, actualment, amb 20 polígons industrials, amb naus que podrien tenir una quantitat important de mòduls fotovoltaics per generar la seva pròpia energia elèctrica renovable, amb la possibilitat de compartir-la amb empreses i ciutadania. D’aquesta manera, doncs s’impulsaria la creació de mercats energètics locals, de Km 0 i renovables.
Dejar un comentario
¿Quieres unirte a la conversación?Siéntete libre de contribuir!