S’estrena el documental sobre ciberassetjament de Marc Riera
En 64 minuts es mostra fins a quin punt pot afectar una agressió per les xarxes socials, les conseqüències que té i els recursos que hi ha o que manquen per poder fer front. Posa sobre la taula si el sistema està preparat per facilitar l’accés a les noves tecnologies i, també, poder controlar o vetllar per les problemàtiques que se’n deriven.
La Lena, l’Oriol, la Carla i el Brian van patir ciberassetjament. En aquest documental, ells són els protagonistes, davant de càmera, expliquen la seva història com a víctimes d’aquestes agressions a través de les xarxes. Mostren així, la seva valentia. El film doncs, mostra un problema que estar en ple creixement amb unes greus conseqüències en la salut mental i física.
Compta amb la participació d’experts com l’Elena Garrido, psicòloga forense; l’Anissa Ouali, sexòloga; Patrícia Bosch, experta en pedofília; Selva Orejón Hacker, directora d’On Branding, empresa especialista en ciberseguretat, i Guillem Gosset, caporal dels Mossos d’Esquadra.
El ciberassetjament assetja des de dins i des de fora i fa sentir impotència. Per això el documental es pregunta si la societat està preparada per solucionar els problemes que generen les noves tecnologies. En aquest terreny de joc els jugadors i jugadores són molt joves, coneixen les regles del joc, però quasi mai hi ha àrbitre i s’han d’enfrontar a les trampes d’un adversari invisible. Hi ha eines per combatre el ciberassetjament? O estem fora de joc?
Dejar un comentario
¿Quieres unirte a la conversación?Siéntete libre de contribuir!