La CUP proposa la recuperació dels habitatges dels fons voltor abandonats durant més de dos anys

La CUP insta l’Ajuntament a realitzar amb urgència un llistat públic d’habitatges buits en mans de grans tenidors (1.264 segons els indepentistes), ja que la llei vigent obliga a posar a disposició de les administracions públiques quan fa més de dos anys que estan en estat d’abandó.

La Candidatura d’Unitat Popular de Terrassa veu amb preocupació que davant la «situació crítica de l’habitatge a Terrassa» (el preu del lloguer ha augmentat el darrer any un 7,5%) els grans tenidors i fons voltors disposin de 1.264 habitatges buits. Recorda que «des del 2015 a Catalunya la llei 24/2015, els grans tenidors han de registrar els pisos que estan buits, i en cas que faci més de dos anys en aquest estat, han de ser sancionats o fins i tot expropiats.”

La CUP explica que la majoria d’aquests pisos estan en mans de la SAREB (uns 498 habitatges buits), i de fons voltors com ara el BLACKSTONE, que disposa d’uns 170 habitatges buits a Terrassa. També, afageix, els tres principals bancs de Catalunya, Caixa Bank, BBVA i el Banc Santander a través de les seves societats immobiliàries tenen pisos en desús a la ciutat.

L’any 2020, Terrassa tenia 765 habitatges en mans de grans tenidors que feia més de dos anys que estaven tancats, actualment la xifra quasi s’ha doblat. Per la CUP, el govern d’ERC i TxT ha de posar «molts més esforços«, ja que el que s’ha fet fins ara ha estat
insuficient. Recorden que el ple de l’Ajuntament del gener de 2020, va acordar tretze punts per tal plantar cara als fons voltors i avui dia «la situació de l’habitatge ha empitjorat molt«.

La CUP també adverteix a l’Ajuntament, que des de principis de 2020 fins ara, les famílies que esperen un pis d’emergència social a Terrassa, han passat de setanta a cent onze (maig de 2022), mentrestant els pisos buits dels grans tenidors augmenten
dia rere dia, per la formació, és el resultat d’unes polítiques insuficients per part del govern local en matèria d’habitatge.

Contra aquestes males praxis dels grans tenidors, la CUP proposa la recuperació dels habitatges dels fons voltor abandonats durant més de dos anys, aquesta recuperació definitiva passaria per la modificació puntual del POUM, amb l’objectiu de canviar els
sistemes urbanístics d’aquests habitatges buits i convertir-los en habitatges de protecció oficial.

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *