Degoteig de viatgers freqüents de la Renfe que recullen els nous abonaments
Des d’aquest dimecres 24 d’agost es poden recollir o comprar els abonaments de transport gratuïts per a Renfe que incorporen la bonificació aprovada pel govern espanyol per als serveis de rodalies i mitjana distància.
Per evitar col·lapses, alguns usuaris i usuàries els han anat sol·licitant des del 8 d’agost, a través de la web, l’aplicació de Renfe i a les màquines d’autovenda i les taquilles de les estacions. Ara ja es poden rebre aquests títols multiviatge abonant el dipòsit o fiança corresponent. És a dir, de 10 euros per als abonaments de rodalies i de 20 euros per als serveis de mitjana distància.
Si no s’han sol·licitat, des d’ara i fins al 31 de desembre també es poden adquirir directament a través dels mateixos canals.
L’estació del Nord de Terrassa ha registrat un degoteig de viatgers freqüents que feien aquestes gestions ajudats pel personal d’informació i pels mateixos treballadors de la companyia de tren.
Són uns bitllets personals, nominals i intransferibles i estan identificats amb el DNI de l’usuari.
La mesura ha estat molt ben rebuda pels viatgers perquè suposarà un estalvi important.
Aquests abonaments entren en vigor l’1 de setembre i tenen una vigència de quatre mesos (fins al 31 de desembre). Els títols d’Avant es poden sol·licitar a partir de l’1 de setembre i la seva validesa es perllonga fins al 31 de gener de 2023.
Al final d’aquest període, el dipòsit abonat serà retornat a l’usuari o usuària sempre que aquest hagi realitzat un mínim de quatre viatges mensuals. És a dir, un total de 16 viatges de setembre a desembre.
La mesura inclou totes les línies de Rodalies que operen a Catalunya, entre elles la R4 de Sant Vicenç de Calders a Manresa, que passa per Terrassa.
Recordem que el Consell de Ministres va aprovar l’1 d’agost que els abonaments de rodalies i de mitjana distància siguin gratuïts durant els últims quatre mesos de l’any. La mesura complementa la bonificació del 30% dels preus de transport urbans i que les comunitats poden complementar fins al 50%, com s’ha fet a Catalunya.
Dejar un comentario
¿Quieres unirte a la conversación?Siéntete libre de contribuir!