Reclamen una mirada ecosistèmica i un retorn als mètodes ancestrals per gestionar els boscos

L’incendi de Pont de Vilomara, que va cremar 140 hectàrees del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt, ha posat en alerta molts amants de la natura i estudiosos del medi ambient que fan una crida per un canvi en la gestió dels boscos i un retorn als mètodes ancestrals.

Des de la Càtedra UNESCO de Sostenibilitat de la UPC creuen que és conseqüència d’un canvi cultural dels darrers 60 anys. L’abandonament dels camps de cultiu, la disminució de la fauna i la desaparició de ramaders i carboners, que s’encarregaven de netejar el sotabosc de forma natural, ha provocat un creixement desmesurat d’aquests matolls i arbres.

Segons Álvarez, cal abordar aquesta problemàtica des d’una mirada més integral i menys tecnòcrata. Una solució serien les estacions de biomassa però prioritzant la neteja dels boscos propers i, posteriorment, pensant en la producció d’energia neta.

Des de la Càtedra UNESCO ja han demanat una reunió amb l’alcalde de Terrassa per fer-li una proposta d’actuació concreta en aquests termes sobre la gestió dels boscos que envolten la ciutat.

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *