La Seu d’Ègara acull una jornada sobre la presència de la dona en el patrimoni arquitectònic
Le Corvusier, Gaudí, Calatrava, Isozaki, Foster, Nouvel, Van der Rohe, Eiffel i Bofill són arquitectes cèlebres que han creat tendència i han deixat petjada en desenes d’edificis. Tots són homes. No és fins al 1878 que es gradua en arquitectura la primera dona, Mary Page, a l’estat nord-americà d’Illinois. A l’Estat espanyol cal esperar als anys 30 per veure les primeres accedint als estudis universitaris en arquitectura i fins als 70 no comencen a aflorar projectes amb perspectiva femenina a Terrassa.
Amb el temps el panorama ha canviat i avui, a les escoles d’arquitectura, ja hi estudien més noies que nois. Ja en aquest segle la catalana Carme Pigem i l’anglo-iraniana Zaha Hadid han rebut premis internacionals.
El Museu de Terrassa i el Col·legi d’Arquitectes han organitzat una jornada a la Seu d’Ègara sobre el patrimoni arquitectònic en clau de gènere. La jornada, gratuïta, ha estat destinada sobretot a estudiants dels graus en Història de l’Art i grau en Estudis Socioculturals de Gènere i també per la practica professional.
S’ha distribuït en quatre sessions: un recorregut històric de la presència de la dona a l’arquitectura, la seva representació en l’art, la situació de les arquitectes en l’exercici professional i com intervenir en el patrimoni arquitectònic essent dona arquitecta.
Dejar un comentario
¿Quieres unirte a la conversación?Siéntete libre de contribuir!