Actuavallès denuncia la vulnerabilitat de les treballadores sexuals pels diferents marcs legals
El 2 de juny és el Dia internacional de la treballadora sexual. Es commemora en aquesta data l’ocupació de l’església de Saint-Nizier a Lyon per part de més de 100 prostitutes que demanaven el cessament de la persecució i abusos per part de la policia al col·lectiu.
Des del projecte dona, programa d’acompanyament a treballadores sexuals de l’associació Actuavallès, denuncien la manca de drets d’aquestes persones. Afirmen que 47 anys després, la criminalització del treball sexual continua sent una realitat i la persecució policial cap a les treballadores sexuals encara és vigent.
Un dels marcs legislatius que permet aquesta repressió és la llei d’estrangeria actual que fomenta l’estatus d’il·legal per a totes aquelles persones que no tenen papers. Així, l’accés a la salut pública, l’empadronament o el procediment d’arrelament, es veuen condicionats pels procediments legals complicats.
L’entitat denuncia que la llei d’estrangeria genera una gran vulneració dels drets humans de totes les persones i exposa a la majoria de persones migrades a situacions d’extrema invisibilització, negació dels drets bàsics i en general condicions de vida inhumanes.
L’entitat acompanya les persones que exerceixen el treball sexual a les comarques del Vallès Occidental, Vallès Oriental i Bages.
Dejar un comentario
¿Quieres unirte a la conversación?Siéntete libre de contribuir!