Programació especial i portes obertes del MNACTEC durant la Fira Modernista de Terrassa
El Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC) oferirà una programació especial d’activitats amb motiu de la Fira Modernista de Terrassa el proper cap de setmana del 7 i 8 de maig. Tots dos dies el Museu farà jornada de portes obertes.
El dissabte 7 de maig, el MNACTEC farà jornada de portes obertes de 10.00 a 14.30 hores i de 15.30 a 20.30 hores. Les activitats del Museu inclouran visites guiades a les voltes de la teulada, visites teatralitzades per conèixer l’antiga fàbrica tèxtil, així com la demostració d’un tren elèctric Payà i d’una locomotora de vapor a escala. A les 12.00 hores, la xemeneia de l’antiga fàbrica tornarà a treure fum, tal com passava quan el Vapor Aymerich Amat i Jover es trobava en ple funcionament en l’època modernista. A més, el pati del Museu acollirà la sortida i l’arribada de la I Milla Modernista de Terrassa.
El diumenge 8 de maig, el Museu farà jornada de portes obertes de 10.00 a 14.30 hores i oferirà visites guiades a les voltes de la teulada i visites teatralitzades per conèixer l’antiga fàbrica tèxtil. A les 11.00 hores, es farà un diàleg sobre la naturalesa de l’Univers amb la participació d’eminents astrònoms de l’època modernista, a càrrec de l’Agrupació Astronòmica de Terrassa.
L’accés al MNACTEC serà gratuït durant tot el cap de setmana i l’entrada per a les visites guiades i teatralitzades tindrà un preu d’1 euro. Les visites tenen un aforament limitat i cal fer reserva prèvia a través del web del Museu.
El MNACTEC
El MNACTEC és un dels tres museus nacionals reconeguts pel Parlament de Catalunya i té com a missió mostrar permanentment la implantació i l’evolució dels avenços científics i tècnics a Catalunya, la seva aplicació industrial i, especialment, la seva implicació i incidència social.
La seu del MNACTEC està situada a Terrassa, en un dels edificis fabrils més emblemàtics del modernisme català: el Vapor Aymerich, Amat i Jover, antiga fàbrica tèxtil dissenyada per l’arquitecte Lluís Muncunill, construït entre 1907 i 1908 i declarat Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) el 2019.
Dejar un comentario
¿Quieres unirte a la conversación?Siéntete libre de contribuir!