‘Terrassa Sonora’ posa música a dotze espais emblemàtics de la ciutat
Dotze espais emblemàtics de la ciutat tindran les seves dotze pròpies composicions musicals. El projecte «Terrassa Sonora» és un itinerari musical i també turístic que, a través d’un Codi QR, permetrà escoltar en determinats llocs de la ciutat, diverses composicions d’estils tant diferents com de música contemporània, de jazz o cançons d’autor. Una forma perquè la música entri en diàleg amb l’espai o amb el patrimoni que hi ha en cada localització. Una música d’autors i intèrprets terrassencs la majoria músics contemporanis.
L’itinerari arranca a la Masia Freixa amb un vals vuicentista de José Galeote, acompanyat per l’Orquestra de Cambra Terassa48 que també participa en d’altres composicions de l’itinerari. Al Raval es podrà escoltar la terrassenca i popular «Estapera» i a la Nova Jazz Cava el trompetista Josep Maria Farràs interpreta «La plaça Vella». Justament a la plaça Vella hi haurà dos punts musicals, l’un a la catedral amb una composició històrica de Pau Marsal i l’altre, prop de l’escenari, amb la coneguda cançó de Miquel Pujadó «A Terrassa hi ha una plaça».
A la Casa Museu Alegre de Sagrera, Santi Figueras interpreta «Mazurca per a guitarra» de Irene Forcada, una de les poques compositores vuitcentistes conegudes. A l’Auditori, l’Orquestra de Cambra Terrassa 48 interpreta a Ricard Lamonte de Gregnon, una antiga Suite d’ara fa cent anys. A la Seu d’Ègara també hi ha dos punts de contacte. Una a l’Església Santa Maria amb Gemma Humet interpretant Maria Martrem, amb l’arrenjament d’Aleix Puig. I la composició la «Seu d’Ègara» s’escoltarà a la plaça del Rector Homs, la coneguda creació d’Enric Carreras feta per al documental de presentació de les Esglésies a la candidatura de Patrimoni de la Humanitat.
A la plaça Rosa Puig, Anna Alàs interpreta «Marina per a veu i piano», i a la Rambla la Cobla Principal de la Bisbal toca «La Rambla d’Ègara» de Josep Freixas. Finalment el Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya tanca el recorregut amb la música contemporània de «L’Orquestra simfònica com a sintetitzador», segons una proposta de Joan Bagés.
El projecte «Terrassa Sonora» s’ha fet amb el suport del programa Terrassa Crea, una proposta que vol convertir la ciutat en un concert a l’aire lliure, en un recorregut sonor i estretament vinculat a la ciutat. La majoria de punts QR ja estant instal·lats. «Terrassa Sonora» també obre pàgina web i publica les composicions en un disc EP.
Dejar un comentario
¿Quieres unirte a la conversación?Siéntete libre de contribuir!