Salut estudia al·legacions contra la decisió d’un jutjat d’autoritzar un tractament amb ozonoteràpia
El Departament de Salut s’ha pronunciat en contra de la decisió d’un jutjat de Barcelona d’autoritzar l’administració d’ozonoteràpia a un pacient afectat de Covid-19. Salut diu que una teràpia sense fonament científic que consisteix a fer puncions o aplicació directa d’ozó i els equips jurídics estudien al·legacions contra la decisió d’autoritzar aquest tractament.
En un comunicat, destaca que el seu ús no està contemplat en els protocols d’actuació del Servei Català de la Salut. Afegeix que pot causar efectes secundaris com irritació per la seva inhalació o dificultat respiratòria, tos i flebitis si l’administració és intravenosa. “No hi ha cap d’evidència del benefici per a la prevenció o tractament de la covid-19 i, per contra, hi ha riscos potencials del seu ús i no es recomana la seva administració o la seva combinació amb altres teràpies en relació amb la infecció per SARS-CoV-2, excepte en el context d’assaigs clínics controlats”.
Salut recorda que l’aplicació de tractaments no autoritzats per atendre situacions clíniques de pacients ha de comptar amb l’aval de l’Agència Espanyola de Medicaments i productes sanitaris (AEMPS), que s’hi va posicionar en contra.
Fa uns dies un jutjat de Castelló va obligar a l’Hospital de la Plana de Villa-real a aplicar ozó a un malalt de covid. Els professionals sanitaris del País Valencià es van concentrar en contra de la decisió.
El comunicat de salut remarca que l’ozó és una molècula d’oxigen triatòmic amb efecte oxidatiu, emprada com a desinfectant, que no està autoritzada com a medicament per les agències reguladores.
El departament mostra el seu suport a la família del pacient afectat per la situació tot desitjant la seva millora i per respecte a les persones implicades i als professionals no s’ha donat informació detallada del cas.
Dejar un comentario
¿Quieres unirte a la conversación?Siéntete libre de contribuir!