Dansa Metropolitana 2021 s’inaugura divendres al Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica

Un espectacle amb dues peces curtes de dansa que parlen de la dona i la mecanització de les fàbriques donaran el tret de sortida aquest divendres, a partir de les 7 de la tarda, al Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya, de la Dansa Metropolitana 2021. Un festival que portarà a Terrassa d’altres propostes i que pretén relligar les ciutats amb un passat industrial en comú al voltant del projecte Filatures.

Juan Carlos Lérida i Ancorae Danza signen Máquinas Sagradas, un muntatge que pren la màquina com element de creació i relaciona el ritme amb el cos a través del flamenc, amb la participació del cantaor Pirata. En la mateixa sessió, que alhora servirà per commemorar el 8 de març, hi intervindrà l’actriu terrassenca Teresa Sánchez, amb un text de la periodista Bàrbara Raubert, per reivindicar el paper de la dona a les indústries catalanes.

Després, es podrà veure el segon moviment de LUA de la companyía Ancorae Danza. Una proposta de la coreògrafa Premi de Dansa de l’Institut del Teatre 2019, Andrea Jiménez, que posa en escena cinc ballarines de procedències diverses per constituir una dansa d’engranatges i brodats, envoltades per les màquines del Museu.

Passada la inauguració del dia 5, Terrassa Arts Escèniques presenta tres espectacles més en el marc de Dansa Metropolitana 2021. Pel dissabte dia 6, Junyi Sun porta al Teatre Alegria Am I Bruce Lee. El ballarí i coreògraf fa una recerca sobre els punts de connexió i els paral·lelismes que té amb Bruce Lee, des de l’origen, el procés personal o el recorregut professional, fins als ideals o desitjos, per donar-los cos i vida en aquest espectacle a mig camí entre la dansa i les arts marcials. Sun pren la figura del geni de les arts marcials com a punt de partida per fer una recerca sobre la identitat.

Pel dissabte 13 de març arriba l’espectacle La Hora del Ritual, de Juan Carlos Lérida. La seva dansa i flamenc empíric es fusionen en aquesta peça de gestos quotidians i comportaments rituals en l’acte de cuinar. Lérida es troba amb Marina Monsonís, artista transdisciplinar especialitzada en les arts culinàries que es deixa travessar per la temporalitat, els ritmes, els sons, les olors i la fisicitat que comporta aquest acte compartit.

L’espectacle familiar Marúnica arriba el 14 de març al Teatre Principal. Una proposta de la companyía de Roberto G. Alonso. Un viatge iniciàtic, poètic i lúdic per endinsar-se en el món de la pintora gallega de la Generació del 27, Maruja Mallo. Una obra variada, plena de simbolismes surrealistes que connecta amb l’imaginari del món dels infants. Un muntatge visual i sorprenent que desperta la creativitat dels més petits.

[Fotos: Terrassa Arts Escèniques]

 

 

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *