La Cecot considera les dades de l’atur ‘negatives però previsibles’
La Cecot considera que les xifres d’atur registrat, afiliació i contractació del mes de febrer (512.290 persones) són negatives però previsibles tant pel context econòmic de pandèmia, com per les característiques del nostre model productiu. La patronal puntualitza que aquest cop s’ha accentuat «per un marc de relacions laborals que ja es va demostrar ineficient amb la crisi del 2008 i que es manté igual, amb els mateixos instruments, esdevenint una lacra per poder reactivar l’economia«.
La Cecot diu que la mesura acordada pels agents socials en relació als ERTO «ha minimitzat l’impacte però la destrucció d’ocupació en els propers mesos hi és, i està latent perquè les empreses no han pogut reactivar l’activitat«.
Des de la Cecot es considera «vital» impulsar un canvi del model ecònomic consensuat entre govern i agents socials i econòmics per tal de potenciar sectors amb més estabilitat ocupacional i nivells salarials alts. «Els darrers anys Espanya ha demostrat ser el país europeu amb més capacitat de creixement però alhora, també s’ha demostrat ser el país amb major índex de destrucció d’ocupació», apunta la patronal vallesana, que reclama una aposta per la indútria, l’economia circular i el turisme que aporti valor afegit.
La Cecot també considera que l’actual marc laboral «s’està demostrant poc efectiu en els darrers anys i que no prioritza el fet de salvaguardar els llocs de treball«. Ja fa anys que la Cecot defensa la derogació de l’Estatut dels Treballadors i aposta per elaborar, juntament amb els agents socials, un Codi del Treball que reguli els llocs de treball.
Des de la Cecot s’ha proposat en diverses ocasions establir un nou indicador que projectés només el nombre de persones que realment volen trobar una feina. «Sense dades reals es fa impossible gestionar bé l’atur», argumenta.
Dejar un comentario
¿Quieres unirte a la conversación?Siéntete libre de contribuir!