Les aigües residuals de Terrassa continuen mostrant una circulació alta del SARS-CoV-2
L’Institut Català de la Recerca de l’Aigua, l’ICRA, ha actualitzat aquest divendres les dades sobre la presència i les oscil·lacions de rastres genètics del virus SARS-CoV-2 a les aigües residuals d’entrada de diverses depuradores catalanes, entre elles les de la depuradora de Les Fonts.
En aquest sentit, les aigües de la EDAR de Terrassa mostren una circulació del virus alta. D’un màxim de 5, se sitúa en la franja compresa entre el 4 i el 5, de color taronja amb una tendència a l’alça respecte la mostra anterior. L’anàlisi també inclouen la urbanització Les Pedritxes de Matadepera i Sant Quirze del Vallès. I respecte la mostra anterior s’observa una tendència a l’alça.
Una EDAR es una Estació Depuradora d’Aigües Residuals, on es poden recollir y tractar aigües residuals i industrials.
L’evolució mostra un augment del número d’EDARs en què els gens virals no només són detectables, sinó que incrementen fins a concentracions elevades.
Amb els controls analítics que es duen a terme en un total de 56 depuradores catalanes que sanegen el 80% de les aigües residuals generades a Catalunya, el Departament de Salut i el Procicat disposen d’una variable més a l’hora d’adoptar decisions per reduir la propagació del coronavirus.
Dejar un comentario
¿Quieres unirte a la conversación?Siéntete libre de contribuir!