Almenys dos grups editors es postulen per salvar un Diari de Terrassa en concurs de creditors

Fa tres setmanes l’empresa editora del Diari de Terrassa, Julian Sanz Soria, es declarava en concurs de creditors en no poder assumir el deute de 800.000 euros.

El pla de liquidació va venir ja acompanyada d’una oferta de compra de la unitat productiva del Grup Novapress. Aquest nou grup ja va comprar el Diari de Sabadell fa tres anys per evitar-ne la desaparició. Es comprometen a mantenir dotze llocs de treball, sobretot periodistes, una oferta que els treballadors consideren curta. Novapress defensa un projecte propi per Terrassa però amb les economies d’escala de formar part d’un grup editorial que encara podria créixer amb altres capçaleres locals.

Qui també ja ha anunciat que presentarà oferta és el grup El Món, que encara no té cap producte en paper. A banda de l’edició nacional té una desena d’edicions locals, també digitals, entre elles Món Terrassa. L’empresa editora mantindria dues unitats productives diferents amb dos productes diferenciats. El seu projecte passa per modernitzar el Diari de Terrassa i incrementar-ne els continguts digitals. Confien en la plantilla actual tot i que no concreta quants llocs de treball mantindria.

A Nova Press i el Món s’hi podria afegir el grup Prensa Ibérica, que controla una trentena de capçaleres, entre elles El Periódico, l’Sport, el Diari de Girona i el Regió 7. L’administrador concursal confia el jutge resolgui el futur del Diari de Terrassa al novembre per no posar en risc la continuïtat de la capçalera.

Mentrestant els treballadors confien que la nova propietat conservi el màxim nombre de llocs de treball perquè poden aportar l’experiència i coneixement de la ciutat. Dimarts es van reunir amb l’alcalde Jordi Ballart que els va transmetre tot el suport i que treballarà per a què els nous propietaris es comprometin amb la ciutat.

En els darrers deu anys i arran de la crisi del 2008 el diari ha reduït la plantilla a gairebé a la meitat amb diversos processos de reestructuració i retallades. Avui hi treballen 29 persones, la majoria en ERTO per la situació derivada de la pandèmia. L’editor del rotatiu no ha volgut fer declaracions.

El Diari de Terrassa va néixer el 1977 com a continuador de Tarrasa Información. De la seu inicial al carrer Galileu van passar, al 2004, a un gran edifici de nova construcció al carrer Vinyals, que es van haver de vendre deu anys després per la delicada situació que ja passava l’empresa.

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *