NÜWA, una ciutat marciana creada per la UPC, arriba a una final de la Mars Society

Un equip internacional liderat per investigadors de la Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech (UPC), de Terrassa i Barcelona, que formen part de l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC), ha imaginat la ciutat a Mart NÜWA, detallada a un extens projecte que inclou aspectes científics, d’enginyeria, arquitectònics, econòmics i socials. Aquest projecte ha estat una de les 10 propostes finalistes del concurs Mars City State Design de la Mars Society, l’organització de promoció de l’espai més gran i més influent del món dedicada a l’exploració i l’assentament humans al planeta Mart. El concurs està centrat a desenvolupar una ciutat d’un milió d’habitants a Mart de forma sostenible. La presentació final tindrà lloc el proper 17 d’octubre i es retransmetrà en directe via ‘Facebook live’ arreu del món

NÜWA, una ciutat marciana
A NÜWA arribaran els primers 1.000 habitants l’any 2050. A partir de llavors i durant els següents 50 anys continuaran arribant nous nuwaians fins arribar l’any 2100 a un milió d’habitants. Com arribaran? A través d’un shuttle que faria escala en una estació transbordadora ubicada a un asteroide entre la Terra i Mart.

En aquesta ciutat marciana tot està previst: un disseny arquitectònic avantguardista i futurista però alhora habitable i robust, una organització social, econòmica i política democràtica que preveu tres fases, l’assentament depenent de la Terra, una període de transició i, finalment, l’emancipació de la Terra.

L’habitabilitat a NÜWA estaria assegurada, perquè el projecte preveu que no es puguin rebre més habitants fins que no s’hagin generat els recursos suficients com per garantir-ne la seva supervivència. Recursos que van des de l’oxigen, generat gràcies a les ingents quantitats d’aigua que hi ha a Mart; aliments a partir de la criança de diferents espècies animals i vegetals, com ara peixos, algues, o fongs, fins a minerals i matèries primeres procedents del sol marcià, etc.

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *