L’AVAN ha recuperat pràcticament totes les activitats d’abans del confinament
El Parkinson és una malaltia neurodegenerativa que requereix un tractament farmacològic. La medicina es complementa amb teràpies d’estimulació cognitiva per mantenir el cervell actiu i alentir al màxim el deteriorament.
L’Associació Vallès Amics de la Neurologia, l’AVAN, es va crear al 1993 per un grup de famílies que tenien una persona afectada d’aquesta patologia. Actualment, l’entitat té un miler de socis, 4 seus actives (Terrassa, Sabadell, Sant Cugat i Rubí) i una cinquena a Castellar que aviat entrarà en funcionament.
El Centre Cívic Avel·lí Estrenjer acull la seu de l’AVAN a la nostra ciutat. Les persones afectades de Parkinson assisteixen dos cops per setmana per fer alguna d’aquestes teràpies.
El confinament ha estat dur pels malalts que han empitjorat físicament i cognitivament però també ho ha estat per les famílies que s’han vist soles i sense descans afrontant una situació molt estressant.
L’entitat va haver de tancar durant els dies més durs de la pandèmia. Un equip d’especialistes van assessorar a distància a familiars i afectats i es va implementar una pàgina web amb vídeos de consells i exercicis. A mesura que avançava la desescalada l’activitat s’ha anat reprenent. Primer, amb teràpies individuals i totes les mesures de prevenció activades per evitar els contagis. Ara ja s’han pogut reactivar les sessions en grup però encara no estan al mateix nivell d’abans del coronavirus perquè les ràtios s’han reduït.
L’AVAN dona suport a les famílies i a les persones afectades per malalties neurològiques com l’alzheimer, el Parkinson, l’esclerosi múltiple o la fibromiàlgia. Històricament sempre havien estat persones adultes però ara també s’han iniciat teràpies amb infants. La seu està oberta tots els dies de 9 a 2 i 3 a 8.
Dejar un comentario
¿Quieres unirte a la conversación?Siéntete libre de contribuir!