Els homes i la gent gran, els col·lectius que van portar millor els mesos de confinament

No tothom va passar els gairebé tres mesos de confinament de la mateixa manera. En cada cas han influït les circumstàncies personals, socials i econòmiques però s’observen algunes diferències segons el gènere i la franja d’edat. Els homes i la gent gran són els col·lectius que han passat millor aquesta dura etapa. La conclusió s’extreu de l’enquesta sobre l’impacte de la Covid-19 a Terrassa elaborada per l’Ajuntament i que van respondre gairebé tres mil persones.

En una escala de 0 a 10 les dones puntuen en un 5,6 el seu grau de por en el confinament mentre que els homes hi posen un 4,3, una diferencia d’1,3 punts. També hi ha certa disparitat, d’1,2 punts, en la sensació d’angoixa: 4,8 punts pels homes i 6,0 per les dones. Aquestes han sentit més ira, incertesa i tristesa tot i que amb diferències menors. En canvi els homes han tingut una mica més de confiança i esperança.


Per franges d’edat, els menors de 25 anys són els que han concentrat mes aspectes negatius. Han manifestat haver tingut més tristesa, angoixa, ira i avorriment i menys confiança i esperança. Els que han tingut més por i incertesa, però, són els d’entre 25 i 44 anys, en plena edat de treballar. Els majors de 65 anys són el que han passat el confinament amb més optimisme.

La percepció sobre el present i el futur varia poc des del punt de vista de gènere i intergeneracional. Dues de cada tres persones estan bastant o molt preocupades mentre que només un 4,6 per cent ho està poc o gens. Els enquestats veuen el futur encara més negre i els qui tenen molta o força esperança no arriben a la meitat. Un 13,2 per cent en té poca o gens.

On hi ha canvis significatius entre homes i dones és en la dedicació als fills i filles. Així, mentre més de la meitat de les dones assegura que amb el confinament hi ha passat més temps, aquest percentatge baixa dotze punts, fins al 39 per cent, en el cas dels homes.

Els terrassencs puntuen amb un 5,8 de mitjana el grau de dificultat de gestionar el confinament. Una de cada deu persones ha necessitat ajuda de fora de la llar i, d’aquests, la meitat manifesten que aquests mesos no han pogut rebre aquest suport.

Les tasques que més han fet els terrassencs durant el confinament han estat les de la llar, mirar la televisió, anar a comprar, navegar per Internet i xarxes socials, escoltar música, llegir, fer esport i teletreball.

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *