Un investigador de l’ESEIAAT participa en la introducció d’un xip dins de l’òvul d’un ratolí

El professor de l’ESEIAAT i investigador al Laboratori de Sistemes Olehidràulics i Pneumàtics (LABSON) de la UPC, Robert Castilla ha col·laborat en un experiment gràcies al qual un equip,  liderat per científics del CSIC a l’Institut de Microelectrònica de Barcelona IMB-CNM, ha fabricat i introduït un xip a l’interior de cèl·lules vives de ratolí per detectar canvis mecànics que es produeixen en etapes primerenques de desenvolupament. El resultat de l’experiment s’ha publicat recentment a la prestigiosa revista Nature Materials.

L’experiment ha consistit en la fabricació i la introducció d’un xip de gruix tres vegades menor que el d’un virus com el SARS-CoV2. dins de l’òvul d’un ratolí,  que ha funcionat com un sensor mecànic. El treball mesura les forces que reorganitzen l’interior de l’òvul des de que s’introdueix l’espermatozoide fins que l’embrió es divideix en dues cèl·lules

Amb el xip a l’interior de la cèl·lula, els científics poden detectar els canvis mecànics que es produeixen en etapes primerenques de la fertilització i  han pogut mesurar les forces que reorganitzen a l’interior de l’òvul, és a dir, el seu citoplasma. 

El xip a l’interior de l’òvul

Aquesta investigació és important perquè la detecció d’aquestes forces s’han realitzat per primer cop de manera directa, des de l’interior de l’embrió durant tot el procés de fertilització. Aquest treball serà molt útil en un futur per a la medicina de la fertilització i també per a l’estudi de malalties relacionades amb problemes de malformació als processos inicials de formació de l’embrió.

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *