Creu Roja Terrassa incrementa els seus serveis durant la pandèmia
Creu Roja Terrassa ha vist incrementat els seus serveis durant l’estat d’emergència sanitària. Alguns d’ells, com les ajudes en alimentació, han experimentat un increment del 50%, ja que a l’entitat han arribat noves famílies a les quals a algun membre de la família o als dos progenitors se’ls ha aplicat un ERTO, han estat acomiadats i, en altres casos, autònoms que han vist aturades les seves activitats.
Aquests i d’altres temes s’han tractat aquest dimecres en la trobada que Creu Roja Terrassa, amb el seu president al capdavant, Marià Gàllego, ha mantingut amb l’alcalde, Jordi Ballart, el tinent d’alcalde de Drets Socials, Noel Duque, i la regidora de Salut, Mónica Polo. A la trobada també ha assistit la coordinadora de l’Assemblea Local de Creu Roja Terrassa, Loli Bordes.
Durant la reunió s’ha valorat el treball desenvolupat per l’entitat durant la pandèmia de la Covid-19, la col·laboració entre l’administració local i Creu Roja i la situació actual de l’emergència sociosanitària causada pel coronavirus. «Hem posat sobre la taula com han anat aquestes 10 setmanes i quines estratègies hem de seguir en el futur, perquè, malauradament, aquesta crisi ens ha vingut de cop», assenyala Gàllego.
El president de Creu Roja ha afegit que «durant els propers mesos haurem de seguir treballant amb diferents col·lectius, amb els nens, per seguir fent reforç escolar telemàtic, amb la gent gran, encara que sigui via telèfon, i prestant d’altres serveis com el repartiment de menjar a domicili i l’ús de les targetes moneders. Més enllà del que podem trobar al Rebost, moltes famílies necessiten aliments frescos. Algunes d’aquestes necessitats, que ja són estructurals, s’han agreujat amb la pandèmia».
Durant la trobada també es van parlar de les línies d’actuació a reprendre en l’àmbit econòmic, com la renda mínima vital, la renda garantida de ciutadania, el garantiment dels subministraments bàsics, el manteniment d’un habitatge digne i el dret a l’habitatge. Un dels aspectes positius que Gàllego ha volgut ressaltar és que «hem creat ocupació, encara que sigui temporalment, en persones que havien fet formació per treballar en centres sociosanitaris, un col·lectiu que s’ha hagut de reforçar durant la Covid-19».
Dejar un comentario
¿Quieres unirte a la conversación?Siéntete libre de contribuir!