Allau de consultes a la Cecot davant la inconcreció de les mesures en l’àmbit empresarial
La patronal vallesana Cecot ha atès des del divendres més de 3.000 consultes d’empreses i persones autònomes amb dubtes importants sobre les implicacions de l’estat d’alarma decretat pel govern espanyol i la declaració de confinament del país per part del president de la Generalitat de Catalunya.
L’equip d’assessors i assessores de la patronal, formada per una vintena d’especialistes en l’àmbit laboral, financer i fiscal o jurídic, atén des de finals de la setmana passada «qüestions causades per la poca claredat del decret i les confusions que aquest genera tenint en compte que cada autoritat local en fa una interpretació diferent, fet que genera desconcert i inseguretat jurídica per a les empreses», asseguren des de la confederació empresarial.
En aquest sentit, divendres passat la Cecot va publicar les bases per elaborar un Pla de Contingència amb intenció d’ajudar a les empreses en la seva presa de decisions davant de la situació d’inestabilitat que la crisi del coronavirus ja està generant. La Cecot ha reforçat tot el servei d’Assessorament Empresarial per canals no presencials davant la previsió de sobrepassar la capacitat del nombre de consultes habituals que atén.
Adaptació al sistema de teletreball
La Cecot ha detectat entre les seves empreses associades una implantació massiva del teletreball, sobretot en negocis del sector servei que han pogut adaptar-se a aquesta nova realitat. D’altra banda, sectors com la construcció i la indústria estan treballant avui amb força normalitat.
Segons el seu secretari general, David Garrofé, “l’estat espanyol viurà un canvi cultural molt gran pel què fa al teletreball.” Garrofé creu que “Espanya té tots els números de passar de ser un dels països més endarrerits en la seva implantació a créixer uns 10 punts després de la crisi”.
La Cecot reclama a l’administració mesures extraordinàries
La Cecot reclama que el pla de xoc i les mesures extraordinàries que ha de presentar aquest dimarts el govern central per fer front als efectes del Covid-19 en l’activitat empresarial siguin realistes i generoses per tal que les empreses puguin refer-se al més aviat possible un cop superada la situació d’alerta sanitària.
Entre aquestes mesures, Cecot proposa la suspensió immediata de les cotitzacions socials de pimes i autònoms o l’ampliació dels fons de contingència per donar liquiditat a pimes i autònoms. També demana agilitat a l’hora de gestionar ajuts directes a les empreses així com vehicular crèdit.
Per últim, Cecot també proposa -com també ho han fet una àmplia representació d’entitats empresarials- l’ajornament del pagament de l’IVA i de l’IRPF com a una mesura bàsica per ajudar a apaivagar el cop a les petites i mitjanes empreses catalanes.
Dejar un comentario
¿Quieres unirte a la conversación?Siéntete libre de contribuir!