La meitat de les ordres de protecció per violència masclista demanades són denegades

El 2019 podria trencar la tendència a la baixa dels últims tres anys en el nombre de sol·licituds d’ordres de protecció per violència masclista. En la primera meitat de l’any, fins al juny, se’n va rebre 77, un 43 per cent menys que en tot el 2018. Si les dades de la segona meitat de l’any, encara per publicar, segueixen la mateixa línia, el nombre d’ordres de protecció sol·licitades l’any passat haurà incrementat.

Gairebé la meitat de les ordes sol·licitades en sis mesos, 37, un 48 per cent, es van acceptar mentre que les 40 restants van ser denegades. Aquest percentatge d’ordres acceptades està dos punts per sota de la mitjana catalana, que és de gairebé el 51 per cent. Tot i ser la tercera ciutat catalana en població, en els sis primers mesos de l’any passat Terrassa va ser la catorzena en ordres de protecció sol·licitades i dotzena en acceptades, per sota de ciutats més petites com Lleida, Reus, Tarragona, Manresa o Granollers.

En els últims deu anys el nombre de sol·licituds ha anat a la baixa, amb l’única excepció del 2015, amb 242. En tota la dècada s’han rebut 1,718 sol·licituds. Se n’han acceptat 798, un 46 per cent, mentre que 845 s’han denegat. El percentatge d’acceptació ha anat variant dins la franja d’entre el 38 i el 57 per cent.

En aquests deu anys s’han acceptat en tot Catalunya 20.600 sol·licituds de les 41.900 presentades, gairebé la meitat. Lleida, Vilafranca, Tremp i Cervera són els municipis amb un percentatge més alt d’acceptacions, vora un 90 per cent. A l’altre cantó, Barcelona, Arenys de Mar, Granollers i Badalona amb prou feines arriben al 25 per cent. Terrassa es situa tres punts per sota de la mitjana catalana en la darrera dècada.

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *