La 2a jornada sobre tèxtils per a la medicina parla dels teixits amb sensors i amb fàrmacs

Cada any es fabriquen 25 milions de tones de tèxtils tècnics. D’aquests, un 10% tenen aplicacions mèdiques. Degut a l’augment de la població i l’esperança de vida (i molts altres factors), es preveu que en la propera dècada, aquests teixits aplicats a l’àmbit sanitari creixin exponencialment.

A Terrassa, es concentra la recerca i la docència universitària en el sector tèxtil i en el sanitari, dos hospitals i moltes empreses relacionades. Aquesta singularitat ha propiciat la creació d’un espai de debat i intercanvi d’experiències entre tots els agents per generar nous productes tèxtils sanitaris i millorar els processos de producció.

Per això, l’any passat va néixer la jornada sobre tèxtils per a la medicina i la salut, organitzada per l’INTEXTER (l’Institut d’Investigació Tèxtil i Cooperació Industrial de Terrassa) de la UPC. Aquest divendres, s’ha celebrat la segona edició centrada en dos temes: els teixits amb sensors i amb principis actius (o fàrmacs).

El director de l’INTEXTER, Enric Carrera, ha anunciat que la tercera edició canviarà de format: se celebrarà al 2021, perquè passen a ser unes jornades biennals. A més, ampliaran el seu àmbit als teixits per a l’esport.

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *