El dèficit d’òptics i oftalmòlegs a l’Àfrica Subsahariana centra el Dia Mundial de la Visió

Una quarta part de la població catalana és miop. Són dos milions de persones, un 25 per cent de les quals té entre 17 i 27 anys. En la majoria de casos la miopia s’hereta dels familiars. No obstant en moltes ocasions aquesta situació no és tinguda en compte i moltes famílies no controlen la visió dels fills en els primers anys de vida tot i tenir molts números de ser miop. L’ús abusiu de tot tipus de les pantalles, sobrepassant amb escreix el màxim de dues hores recomanades, agreuja el problema.

Coincidint amb el Dia Mundial de la Visió, el Centre Universitari de la Visió ha organitzat aquest dijous, com cada any, revisions gratuïtes a la plaça Vella.

També la Facultat d’Òptica i Optometria de Terrassa ha celebrat aquest dia amb una jornada per conèixer i sensibilitzar la població sobre les malalties oculars arreu del món. Se n’ha encarregat l’ONG Ocularis, que forma professionals en salut visual a  Moçambic i al Senegal. Al primer hi ha només un oftalmòleg per cada 2,2 milions d’habitants i només un 18 per cent de la població té accés a instal·lacions sanitàries.

Des d’aquest dijous es pot veure al vestíbul de la facultat una exposició que explica l’experiència formativa i d’atenció directa que fa Ocularis a l’Àfrica Subsahariana.

Després d’una setmana a la Facultat d’Òptica, l’exposició recorrerà Sitges, Martorell, Vilanova i Sant Pere de Ribes entre d’altres poblacions.

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *