L’epidèmia de grip inicia el descens a Catalunya

L’activitat gripal disminueix finalment aquesta setmana després del pic epidèmic que es va donar entre els dies 28 de gener i 3 de febrer, amb 329 casos per 100.000 habitants. El dia d’avui les xifres descendeixen a 298 casos per 100.000 habitants malgrat i mantenir-se a nivells moderats en algunes regions i es preveu que seguiran disminuint al llarg de les dues setmanes vinents.

Des de l’inici de la temporada, a principis d’octubre,  hi ha hagut un total de 701 ingressos hospitalaris de casos greus, un 74% dels quals tenen algun factor de risc i el 74,3% dels casos no estan vacunats. Segons el Pla d’informació de les infeccions respiratòries agudes a Catalunya (PIDIRAC)  i l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) el 77,92% de les urgències ateses són per part de pacients adults (entre 15 i 65 anys) mentre que la resta pertany a la població pediàtrica (dels 5 als 14 anys), la qual ha incrementat lleugerament situant-se per sobre de la tendència mitjana de temporades anteriors. El maig de 2017 es posava en marxa el Pla Nacional d’Urgències de Catalunya (PLANUC) on s’especificava el desplegament de 23 plans d’acció territorials els quals consisteixen a aconseguir que la ciutadania sigui atesa en el dispositiu més adient (hospitals, CAP, CUAP, centres sociosanitaris i SEM), garantint la millor qualitat possible i que aquesta atenció continuada s’ajusti al màxim a les necessitats assistencials específiques de cada persona.

No obstant això, els professionals sanitaris destaquen la  necessitat d’unes bones pràctiques d’higiene per tal d’evitar la propagació de la grip, així com la importància de la vacunació en tant que súmmum de mesura preventiva.

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *