Terrassa acull un congrés europeu per abordar les desigualtats més enllà de la classificació grupal
Terrassa va posar en marxa fa un any el projecte ‘Igualtats Connectades’, una iniciativa per explorar noves formes d’intervenir en les polítiques d’igualtat de tracte i no discriminació. Ho va fer de la mà de la Universitat de Vic i l’empresa CEPS Projectes Socials.
Durant aquest temps (i gràcies a finançament europeu) s’han fet estudis, recerca i sessions de debat i formació per superar el paradigma actual, en què els diferents factors de discriminació s’aborden individualment. El repte, tenint en compte les poques experiències existents, ha estat dissenyar polítiques inclusives que tinguin en compte els diversos factors de risc de discriminació que poden convergir en una persona.
Com a cloenda de tot aquest treball, aquest dimecres s’ha celebrat el Congrés Europeu d’Interseccionalitat. Ponents de cinc estats han participat en aquesta jornada, mirant i entenent les desigualtats més enllà de la classificació de les persones per una de les seves característiques. La jornada ha comptat amb l’assistència de més de 300 persones.
En les ponències s’ha destacat la importància del paper l’administració local, per la seva proximitat a la ciutadania, per abordar els problemes d’una forma més pràctica, completa i més ajustada a la realitat i treballar així per una societat més justa i que posi més el focus en les persones i les seves necessitats.
Dejar un comentario
¿Quieres unirte a la conversación?Siéntete libre de contribuir!