TeC reivindica la necessitat urgent d’una llei integral del transport en vehicles de menys de 9 places
Terrassa en Comú ha mostrat la seva preocupació en relació a la proposta de Decret per regular el servei de VTC que ha anunciat la Generalitat en resposta a la recent vaga del taxi. Un decret que, recordem, fixa un temps mínim de precontracctació de 15 minuts i obliga els conductors que fan aquest servei a esperar fora de l’espai públic (en pàrquings) el temps que no estiguin treballant. Amb aquests 2 elements es pretén regular aquest tipus de serveis fets amb llicències VTC i operats per plataformes digitals com Uber i Cabify i té com a objectiu establir elements clars que diferenciïn aquest servei amb el qual ofereixen els taxis.
Davant d’això, des de TeC es veu amb preocupació com aquest Decret també preveu que els Ajuntaments puguin ampliar aquest període de 15 minuts de precontractació en funció de les necessitats del territori. En concret, l’AMB ha decidit que al seu territori serà d’1 hora en comptes de 15 minuts. Recorden, a més, que el conseller Calvet també anunciava que si els cotxes VTC no podien fer l’espera entre serveis en pàrquings de Barcelona, aquestes s’haurien d’ubicar en altres ciutats de la regió metropolitana.
Terrassa en Comú creuen que aquests dos aspectes del Decret semblen «un intent de traslladar el conflicte cap a les administracions locals». En relació a les declaracions del conseller Calvet, consideren que es busca «traslladar el conflicte fora de la ciutat de Barcelona en comptes de posar sobre la taula una solució pactada que reguli de manera clara l’ús que fan les plataformes digitals d’aquest tipus de llicències VTC».
Des de Terrassa en Comú recorden que ja van proposar adherir Terrassa a la declaració comuna de les Sharing Cities, juntament amb 34 ciutats més. Aquesta declaració va ser aprovada per unanimitat a l’Ajuntament i inclou un compromís de les administracions locals per vetllar per una retribució justa, legal i efectiva als treballadors de les plataformes digitals i garantir unes condicions dignes de treball. Per a TeC, també representa «un compromís clar per lluitar contra la precarietat laboral que suposa l’activitat completament desregulada de les plataformes digitals privatives sobre les nostres ciutats».
Des de Terrassa en Comú reivindiquen «la necessitat urgent d’una llei integral del transport de persones en vehicles de menys de 9 places». Una llei integral que, conclouen, «es consensuï amb tots els actors implicats i que tingui com a pilars fonamentals la protecció dels drets laborals de tots els treballadors del sector. Una llei que aporti instruccions clares a les administracions locals en comptes de traslladar el conflicte a aquestes com sembla que pretén fer amb aquest decret que s’aprovarà el dimarts vinent».
Dejar un comentario
¿Quieres unirte a la conversación?Siéntete libre de contribuir!