El mNACTEC acull una jornada que resumeix l’última dècada del tèxtil: innovació i sostenibilitat

El sector tèxtil-moda és un exemple de resiliència. Ha superat èpoques de crisi al llarg de segles, s’ha adaptat als nous temps i continua viu. Els experts diuen que a Catalunya i des del 2013 les dades indiquen creixement: en producció (0,5%), en ocupació (0,9%) i en exportació (5,4%).

La millora no és casual. És el resultat de les polítiques implementades, de l’aposta per la innovació i la sostenibilitat i de la col•laboració público-privada.

Així, el Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) ha acollit aquest divendres al matí la jornada “10 anys innovant en el sector tèxtil”, una sessió que ha servit com a conclusió de les mesures aplicades entre els anys 2008 i 2018. Està organitzada pels ajuntaments de Terrassa i Igualada, amb la col•laboració de Manresa i Sabadell (ciutats catalanes de la xarxa ACTE) i amb el suport del Servei d’Ocupació i de la Generalitat.

Al llarg del matí s’han exposat experiències de bones pràctiques i casos d’èxit. Programes de formació, xarxes de cooperació i empresaris i dissenyadors que han aconseguit posicionar-se al mercat.

L’antic vapor Aymerich, Amat i Jover, avui seu del mNACTEC, ja va acollir al 2008 la primera jornada i al 2014, la segona. Ara també ha estat l’escenari escollit per condensar l’experiència d’una dècada.

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *