El Consell Comarcal posa a debat el salari mínim de 1.071 euros mensuals
Posar en l’agenda de les administracions públiques una situació preocupant: l’aparició d’una nova classe social, els treballadors pobres, també coneguts com a “precariat”. Aquest és l’objectiu del Consell Comarcal del Vallès Occidental que des de fa temps treballa per establir un salari mínim de 15.000 euros bruts anuals (1.071 euros mensuals i 14 pagues) per a tots els treballadors públics i també per als de les empreses que contractin com a proveïdores de serveis.
El Consell Comarcal predica amb l’exemple i els primers treballadors que s’han beneficiat d’aquest llindar han estat els de Servei d’Atenció Domiciliària, els del Servei de Transport Escolar i els de Control d’Accessos. Ara pretenen que tots els ajuntaments de la comarca incorporin aquesta clàusula a la seves licitacions i concursos públics.
El consell d’alcaldes i alcaldesses va aprovar establir aquest salari mínim fa un any i aquest dijous ha celebrat una jornada (“Salaris de ciutat: impacte i aplicació”) per fer visible el problema i aportar-hi solucions.
Giménez explica també que les dades macroeconòmiques indiquen que hem sortit de la crisi però les condicions dels treballadors són més precàries. L’Observatori Comarcal així ho indica: el 22% de la població de la comarca viu en situació de pobresa i el 27% dels treballadors tenen uns ingressos inferiors als 12.000 euros anuals. A més, el 87% dels contractes signats durant el 2017 eren temporals. La meitat d’ells, inferiors a un mes.
Per sortir d’aquest model d’ocupació precària que ens ha deixat la crisi, diuen, cal que aquest salari mínim comarcal s’inclogui també en les negociacions dels convenis col•lectius i en el pacte per la segona reindustrialització de la comarca.
Dejar un comentario
¿Quieres unirte a la conversación?Siéntete libre de contribuir!