La Societat Municipal d’Habitatge arrossega un deute de més de 56 milions

La Societat Municipal d’Habitatge va tancar el 2017 amb un deute total de més de 56 milions d’euros. D’aquests, uns 30 milions són en préstecs pels habitatges de venda, uns 23 milions pels habitatges de lloguer i gairebé uns 5 milions d’euros en préstecs a la urbanització. Tot i això les aportacions econòmiques de l’Ajuntament en el contracte programa a partir del 2013, van evitar la pèrdua de patrimoni i van garantir la viabilitat de la Societat. Sigui com sigui i malgrat no construir des del 2010, l’empresa gestiona 950 pisos protegits en diferents règims i disposa de sol per fer-hi fins a 3.000 habitatges.

El punt d’inflexió de la Societat Municipal de l’Habitatge va ser quan el ple va decidir fer front a la crisi immobiliària i abandonar la promoció de pisos de venda per promoure els de lloguer, on la demanda augmentava. Aquest fet però fa més difícil el retorn de la inversió i per tant la previsió és que l’empresa arrossegui el deute per als pròxims anys. Aquest balanç s’ha fet aquest dimecres en la darrera reunió de la Comissió Informativa de Societats Municipals.

L’Equip de Govern espera tenir enllestit a finals d’any la revisió del contracte programa que té amb la Societat Municipal d’Habitatge i que coincidirà amb una diagnosi del Pla Local d’Habitatge i un estudi, sol•licitat per l’oposició, sobre els habitatges vuits a la ciutat. L’oposició va mostrar la seva preocupació per la demora fins a finals d’any de totes aquestes actuacions, i va criticar que l’Equip de Govern encara no hagi definit les línies polítiques pel què fa a l’habitatge públic a la ciutat.

D’altra banda l’empresa municipal terrassenca és una de les fundadores, des de l’any 1988, de l’Asociación Española de Gestores Públicos de Vivienda i Suelo, i de la qual el pròxim ple en ratificarà la seva adhesió. En aquesta entitat amb 106 associats de 87 municipis, es col•labora en estudis de Plans Territorials i Estatals i es treballa en plans estratègics locals per a l’habitatge públic.

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *