El CST i el CAC responen les preguntes de les famílies amb fills menors hiperconnectats a les pantalles
Els joves viuen i es relacionen a través de les xarxes. Se senten acceptats, reconeguts i vinculats al grup fent ús de les noves tecnologies.
Molts pares i mares s’adrecen als metges preocupats per la constant connexió dels seus fills a les pantalles. Els professionals sanitaris diuen que no sempre és un problema el nombre d’hores davant sels dispositius. Els senyals d’alarma són uns altres.
El Consell de l’Audiovisual de Catalunya i el Consorci Sanitari de Terrassa han signat aquest 20 d’abril un conveni per produir i difondre vídeos adreçats a les famílies. 3 càpsules breus ja estan penjades al web (www.cac.cat o www.educac.cat) i responen les preguntes més freqüents que es fan els pares i les mares.
La intervenció, després de valorar la situació de cada família, acaba si no hi ha altres patologies de base, establint uns límits: el temps, el moment i l’espai d’ús.
El CST disposa d’una Unitat d’Atenció al Joc Patològic i Addiccions no Tòxiques des del 2005. Atenen una mitjana de 1.200 pacients a l’any.
Al principi, eren majoritàriament adults addictes a les màquines escurabutxaques. Des del 2011, però, hi ha un augment de la demanda de joves amb problemes relacionats amb videojocs i apostes on line. Cada any es registren 120 casos nous, gairebé un 8% de les noves visites són joves.
Dejar un comentario
¿Quieres unirte a la conversación?Siéntete libre de contribuir!