5 dones terrassenques que van viure la transició expliquen la seva lluita a nois i noies
Els llibres d’història estan escrits en masculí. Els homes acaparen el protagonisme en totes les categories: política, societat, cultura… Les dones estan invisibilitzades en tots els àmbits i les nenes creixen sense referents femenins.
La transició no és cap excepció. Per això, el Casal de la Dona, en el marc del projecte de memòria històrica Sabates Vermelles, ha organitzat una taula-rodona amb de cinc dones terrassenques que van ser protagonistes d’aquella etapa.
Asun Hernández, Carmen Roca, Rosa Maria Fernández Sansa, Teresa Gutiérrez i Magda Farrés, van militar en diferents sindicats i partits polítics clandestins durant els últims anys del franquisme. Van lluitar per la llibertat i la democràcia i això els hi va suposar detencions, tortures i presó.
Els seus testimonis no formen part del relat històric però aquest dimecres al migdia uns 200 alumnes de 4t d’ESO i de Batxillerat de 4 instituts de Terrassa han escoltat els seus testimonis al mNACTEC. L’activitat s’anomena “Nosaltres també hi érem a la transició”.
Fernández Sansa va ser la primera regidora de promoció de la dona de l’Ajuntament de Terrassa. Assegura que les dones som el 52% de la població i una peça clau en la construcció d’aquesta societat. La lluita però, diu, continua.
Dejar un comentario
¿Quieres unirte a la conversación?Siéntete libre de contribuir!