Diversos departaments municipals s’impliquen en un projecte contra la discriminació

Terrassa treballa en un projecte pioner contra la discriminació, amb un enfoc integral del problema, i amb la coordinació dels departaments de l’administració implicats. El projecte, amb el suport de la Unió Europea, inclou la formació de personal i membres d’entitats per tenir una nova perspectiva interseccional, és a dir, tractar des dels diferents departaments implicats tots aquells factors de risc que poden abocar una persona a la discriminació. El projecte se centra en tractar els factors de risc per evitar caure en la discriminació ja sigui per raons d’edat, religió, sexe o tendències sexuals.

La Unió Europea aporta 197.000 euros, el 80 per cent del pressupost, dins el programa Drets, Igualtat i Ciutadania. A canvi, Terrassa posarà a disposició, tots els progressos i coneixements adquirits en un intercanvi d’experiències que busca la interseccionalitat en les polítiques de no discriminació.  Fins a l’estiu es farà la diagnòsi del grau de relació interdepartamental a Terrassa. A partir de juliol i fins a final d’any es faran una sèrie de 15 tallers per formar a unes vuitanta persones.

Quatre d’aquest tallers seran monogràfics des d’una perspectiva de gènere, de capacitats diverses, orígens plurals, i LGTBI. Durant el primer semestre del 2017 Terrassa acollirà el Congrés Europeu sobre Interseccionalitat i polítiques públiques locals, del qual en sortirà un document amb les recomanacions, propostes i consideracions sobre canvis organitzatius i bones pràctiques en matèria de discriminació. En el projecte també hi col•laboren la Fundació Universitària Balmes, de Vic, i l’Associació per a la Creació i projectes Socials.

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *