Una nova maqueta facilita fer una ‘mirada tàctil’ als visitants del Museu de Terrassa
Elaborada amb el suport de la Diputació de Barcelona a través del programa La Mirada Tàctil, la maqueta reprodueix a escala com són en l’actualitat les esglésies romàniques del complex de Sant Pere, Sant Miquel i Santa Maria, mostrant els patrimoni arquitectònic conservat del període del Bisbat d’Ègara.
El projecte es va realitzar a partir de plànols, fotografies i gravacions del conjunt, un dels nuclis de la ciutat de major complexitat històrica. Aquest material representa un element museogràfic d’inclusió per garantir l’accessibilitat cultural a totes les persones que visitin el conjunt monumental.
Instal·lada al mateix recinte el passat 3 desembre amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, la maqueta permet millorar la comprensió de l’espai i identificar elements de diferents èpoques: des de sitges ibèriques i romanes, la piscina baptismal del segle IV i V, els antics murs de la catedral dels segles V-VIII, o les diferents tipologies de tombes paleocristianes.
En un futur proper està previst incorporar un codi QR per descarregar els vídeos explicatius amb interpretació de llengües de signes catalana i subtítols amb descripcions de la maqueta i explicacions del conjunt.
El Museu de Terrassa disposa d’una altra maqueta tàctil ubicada a l’entrada de la Casa Alegre de Sagrera que conté informacions en lletra gran i braille i vídeos explicatius que es poden visionar al canal de You Tube de La Mirada Tàctil.
Dejar un comentario
¿Quieres unirte a la conversación?Siéntete libre de contribuir!