Un projecte reunirà els elements de la societat industrial dispersos pel territori

El Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya engega el projecte “Museu al carrer”, una pàgina web que recopilarà aquell patrimoni de la societat industrial que hi ha escampat per tot el territori i que encara no ha estat documentat, classificat o protegit. Es tracta d’un projecte participatiu en el qual els ciutadans que vulguin podran aportar les fotografies i la documentació necessària per fer un inventari de tots aquells elements del passat industrial. Tot aquest patrimoni es podrà aportar i consultar en una pàgina web.

El Museu valorarà, documentarà i protegirà aquests elements, i hi podria intervenir en aquells que pel seu valor i la seva situació estiguin en risc de desaparèixer. La pàgina web recopilarà els elements en quatre àmbits temàtics: com són el paisatge del transport i les comunicacions, la publicitat i la informació, el paisatge del comerc, i el paisatge del lleure. L’objectiu és aplegar tots els elements visuals i coorporatius de la societat industrial com ara els populars cartells de Nitrato de Chile, els pneumàtics Pirelli, els punts quilomètrics de pedra o les fileres d’arbres que hi ha a les entrades de molts municipis.

El “Museu al carrer” s’ha fet en col•laboració amb l’Observatori del Paisatge de Catalunya i s’ha inspirat en un llibre dels anys 80 que ja va esdevenir un primer inventari d’elements patrimonials fet amb les aportacions fotogràfiques dels ciutadans. Amb aquesta iniciativa es vol complementar la tasca que ja fan els museus i en concret el Nacional de la Ciència i la Tècnica que la seva raó fundacional és la de difondre i promocionar el coneixement de la cultura científica i tècnica, i preservar el patrimoni industrial del país. L’acte de presentació del projecte ha començat amb uns minuts de retard per la concentració dels treballadors davant del Museu en contra el processament del Govern de la Generalitat.

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *