Tres activistes pels drets humans expliquen la seva tasca davant 300 alumnes de secundària
Terrassa participa per quart any consecutiu en el projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans, impulsat pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, la Comissió Catalana d’Ajut al Refugiat i altres 14 municipis de l’Àrea metropolitana.
El projecte ha portat a 3 activistes pels drets humans a l’Auditori Municipal per explicar la seva tasca davant d’uns 300 nois i noies d’instituts de la ciutat. L’objectiu és que aquest jovent se sumi a la defensa dels drets humans i conegui de primera mà aquestes altres realitats.
Així, Valdênia Paulino, advocada i activista contra l’exclusió social i contra la violència ha parlat de l’extrema desigualtat que hi ha a Brasil i, especialment, del genocidi contra la joventut negra i pobre silenciada: 7 joves negres i pobres moren cada dues hores amb absoluta impunitat; 82 diaris, 30.000 cada any.
La directora de cinema i periodista kurda, Hatice Kamer, ha parlat de la lluita del seu poble per recuperar drets. La setmana passada, per exemple, al Kurdinstan iraquià es va celebrar un referèndum. El 90% dels votants estan a favor de la independència però els estats veïns i la comunitat internacional no reconeixen aquest resultat.
I, finalment, Diana Avella, artista de hip hop colombiana, denuncia en les seves cançons el feminicidi: gairebé 900.000 dones van ser assassinades per les seves parelles o exparelles entre 2010 i 2015.
La regidoria de Solidaritat i Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Terrassa organitza aquesta jornada i la nostra ciutat i els altres 14 municipis s’han compromès, a través d’una declaració institucional conjunta, a intensificar les polítiques públiques locals de suport als defensors i defensores de Drets Huamns.
En aquesta declaració s’insta a la Generalitat i a l’Estat a ampliar les polítiques públiques de suport a les persones que defensen els drets humans a escala internacional i, en particular, a fer gestions per aconseguir l’alliberament 4 activistes de Ruanda, Iran, Bahraim i de la Xina, actualment empresonats, i havien estat convidats en anteriors edicions del projecte.
Dejar un comentario
¿Quieres unirte a la conversación?Siéntete libre de contribuir!