Terrassa vol ser ciutat creativa de la UNESCO amb «Una vida de cinema» d’Antoni Verdaguer
Amb la projecció del curtmetratge Una vida de cinema a Terrassa, el Cinema Catalunya acull la presentació de la candidatura de Terrassa per formar part de la Xarxa de Ciutats Creatives de la Unesco. La pel·lícula, rodada aquest estiu, està dirigida per Antoni Verdaguer i pruduïda per la Societat Municipal de Comunicació. Una història amb cinc actrius que passen pels diferents nivells de formació cinematogràfica a la ciutat.
La candidatura de Terrassa ha passat una primera fase i ja ha estat seleccionada per entrar a la Xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO. D’altres ciutats del món de la Xarxa, en l’apartat fílmic, són Bradford, Santos, Roma o Sidney. L’Ajuntament i la Taula Local de l’Audiovisual han volgut aquest dilluns fer extensible a la ciutadania la candidatura perquè la UNESCO reconeixi la realitat de Terrassa com a focus de producció audiovisual.
El públic ha descobert la candidatura que aposta pel sector audiovisual i per les oportunitats culturals i professionals que ofereix la ciutat, fomentant els valors de la UNESCO i alhora millorant el posicionament internacional de la marca Terrassa. En l’acte també s’ha rebut el suport de la comissió d’Igualada, amb la projecció de Mare Nostrum, dirigit per Michelle Brun, graduada a l’ESCAC i Stefan Haupt, i patrocinada per la UNESCO.
A finals d’octubre la UNESCO podria fer pública la ressolució definitiva de les ciutats designades com a creatives. Aquestes tindran un reconeixement específic i el compromís de col·locar la creativitat en el centre de les estratègies de ciutat. La Xarxa de Ciutats Creatives de la Unesco es va crear l’any 2004 amb l’objectiu de fomentar la cooperació internacional entre ciutats de tot el món, per fer de la creativitat un motor de desenvolupament urbà, integració social i vida cultural.
Dejar un comentario
¿Quieres unirte a la conversación?Siéntete libre de contribuir!