Els canvis econòmics, socials i polítics del primer terç del XX centren la III Trobada d’Entitats d’Estudis del Vallès

El primer terç del segle XX va significar per a la societat vallesana una etapa de grans canvis econòmics, socials, polítics i culturals. La industrialització va provocar un fort increment demogràfic de les capitals comarcals i un despoblament de les zones rurals.

La burgesia tenia més poder, creixia una nova classe social: el proletariat i els avenços tècnics provocaven canvis en les condicions de vida i les relacions laborals.

L’Historiador i professor de la UAB, Josep Puy, ha fet un recorregut per aquesta etapa en la conferència inaugural de la 3a Trobada d’Entitats i Estudis del Vallès, celebrada aquest dissabte al Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC. ”L’esforç, la lluita i el compromís del passat enfront l’oblit del present” ha estat el títol escollit per emmarcar la xerrada de Puy.

La jornada també ha servit per recordar Lourdes Plans, historiadora terrassenca que va morir el passat mes d’abril. Plans estava estretament vinculada al Centre d’Estudis Històrics de Terrassa, una de les entitats que organitza la trobada.

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *