Un alumne de l’Escola Andersen, finalista del Premi Sambori Òmnium 2017

Entre els finalistes de totes les categories del Premi Sambori hi ha un alumne de l’Escola Andersen de Terrassa que el pròxim divendres, durant l’entrega de premis, es descobrirà quin premi obtindrà, 1r, 2n o 3r, de la seva categoria en l’àmbit de tot Catalunya.

El Premi Sambori, organitzat a Catalunya, Andorra i la Catalunya Nord des del 2006, és un premi de narrativa en català dirigit als alumnes de primària, secundària i batxillerat de tots els Països Catalans que té com a objectius promoure la participació en un projecte comú i difondre l’ús del català dins de l’àmbit escolar, tot incentivant la imaginació, la creativitat i aquells valors pedagògics que es treballen en cadascun dels centres. La participació, en aquest premi, ha anat en augment any rere any i en l’edició passada vam arribar a la participació total de 130.000 alumnes, fet que el converteix en el premi literari escolar amb més participació d’Europa.

El Premi Sambori té dues fases, la primera per demarcacions, que en el cas d’Òmnium Terrassa és la del Vallès Occidental, i la segona en l’àmbit de tot Catalunya. L’entrega de premis de la primera fase es va celebrar al Centre Cultural de Terrassa el passat 29 de març, premiant 18 alumnes, 3 per categoria, que són els que han passat a la final.

La seu d’Òmnium Terrassa, que inclou les poblacions de Castellbisbal, Matadepera, Rellinars, Terrassa, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls, va comptar amb la participació de 8 escoles que van aportar 59 treballs i de 1787 alumnes. D’aquests 59 treballs, 8 en van resultar premiats i han passat a la final, un dels quals ha resultat premiat.

L’onzena edició del Premi Sambori Òmnium ha tornat a créixer en participació tant d’alumnes com de centres. En el cas de la demarcació del Vallès Occidental, enguany hi han participat un total de 41 centres, i s’hi han presentat un total de 212 treballs que optaven als 18 finalistes de la demarcació.

L’entrega de premis se celebrarà el divendres 26 de maig dins la festa d’El Tinter de les Lletres Catalanes, juntament amb el premi Pissiganya de poesia.

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *