El CST i WIVI Visual detecten dificultats visuals dels nens i nenes i les tracten a través d’un videojoc

​En Leo i l’Èric tenen 7 i 10 anys, respectivament. Arriben a la pediatra per fer una revisió optomètrica diferent, molt diferent de l’habitual. A través d’un videojoc es detecten les alteracions o dificultats visuals de cada persona i en un temps molt curt. En només 10 minuts es pot fer una analítica objectiva i amb molts més paràmetres.

Però no només avalua. Aquesta tecnologia basada en la intel·ligència artificial permet dissenyar un entrenament personalitzat. És a dir, jugant cada persones entrena els seus ulls per corregir-los i en menys de 3 mesos.

​La Fundació Joan Costa Roma, el Consorci Sanitari de Terrassa i l’empresa WIVI Visual ja van col·laborar fa 2 anys en un estudi per a nens i nenes d’entre 7 i 14 anys. Es va detectar que el 60% d’ells tenien disfuncions visuals.

Ara el cribratge es farà amb 200 nens i nenes d’entre 3 i 7 anys. De moment s’està adaptant el programari a aquestes edats. Els resultats s’esperen pel 2025.

L’empresa WIVI Visual afirma que coordina les tres parts que influeixen en una bona visió: l’òptica, la neuronal i la psíquica.

El projecte compta amb un ajut total de 500.000 euros del Ministeri de Ciència e Innovació i l’Agència Estatal de Investigació.

Cribratge Visual Pediàtric Al Cst 8 Cribratge Visual Pediàtric Al Cst 7 Cribratge Visual Pediàtric Al Cst 6 Cribratge Visual Pediàtric Al Cst 5 Cribratge Visual Pediàtric Al Cst 4 Cribratge Visual Pediàtric Al Cst 3 Cribratge Visual Pediàtric Al Cst 2 Cribratge Visual Pediàtric Al Cst 1

 

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *