Els contribuents pagaran un 50 per cent més pels residus amb la creació d’una nova taxa comarcal

A partir de l’any que ve els contribuents terrassencs pagaran vora un 50 per cent més per la gestió dels residus arran de la creació d’una nova taxa comarcal. I és que el Consell Comarcal s’encarregarà de gestionar el tractament de residus de les fraccions de voluminosos, orgànica i resta. Un ple extraordinari dimecres vinent aprovarà la delegació de funcions a l’ens comarcal. L’Ajuntament continuarà gestionant la recollida de deixalles mentre que del seu tractament s’encarregarà el Consorci de Residus del Vallès Occidental.

Els contribuents, tant particulars com empreses i comerços, passaran a rebre dos rebuts, el municipal que ja reben ara i el nou de l’ens comarcal. Tot i que no s’ha establert, s’estima que la nova taxa serà de la meitat de l’import de la que ja es paga. Per una família de quatre membres, que ara paga una taxa municipal de 120 euros, el nou rebut comarcal seria d’uns 60 euros i entre els dos en pagarà uns 180. Els comerços pagarien de mitjana uns 200 euros més.

Tot i desprendre’s del tractament de residus, el govern municipal no té intenció de baixar l’impost de gestió de residus. La nova llei de residus obliga que les taxes per aquest concepte cobreixin el cent per cent del cost del servei al 2025. Amb el què ara recapta l’Ajuntament per la Taxa de Residus només cobreix el 60 per cent del cost. Encara que Terrassa deixi d’assumir el cost del tractament, seguirà estant deu punts per sota de la cobertura total. A la Comissió Informativa de Territori d’aquest divendres el govern municipal ha assegurat que no l’abaixarà però tampoc l’apujarà.

A banda de Terrassa també Sabadell, Rubí, Santa Perpetua i Sentmenat delegaran ara el tractament de residus al Consell Comarcal. Més endavant s’hi aniran afegint la resta de municipis.

La llei de residus també estableix que al 2025 la recollida selectiva ha d’arribar al 55 per cent. A Terrassa ara està al 45 per cent.

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *