Diana Damián: «si davant d’una situació de discriminació callem, ens convertim en còmplices»
Terrassa participa des de fa una dècada en el projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans (des del 2014). És una iniciativa que dona veu a persones que defensen els drets humans en diferents països del tot el món. Cada any, diferents activistes, expliquen la seva tasca a joves de la ciutat per conscienciar-los sobre la importància de les seves lluites.
És el cas de Diana Damián, una activista mexicana en favor de les dones, la interculturalitat i de les persones migrants des de fa més de 35 anys. Ha parlat davant 565 alumnes de secundària i batxillerat de 4 centres educatius (Sagrat Cor, Institut Terrassa, Creixen i Institut Egara) aquest dimecres al matí al Teatre Principal.
La regidora de Solidaritat i Cooperació Internacional, Rosa Boladeras, els ha donat la benvinguda i els ha explicat la importància de prendre consciència per canviar pensaments i evolucionar.
En aquest mateix sentit, Damián creu que cadascú, en el seu entorn i amb els seus mitjans, pot convertir-se en un agent de canvi.
Aquesta activista ha explicat també que la mobilitat humana és un fet natural al llarg de la història, que cal identificar la forçada i recordar que tots i totes ens podem veure obligats a marxar de casa per violència o pobresa. També creu fermament que totes les persones que arriben a un altre país aporten riquesa: de la seva cultura i de la seva feina.
La propera setmana, una altra defensora dels drets humans Yezli Mic, d’El Salvador, parlarà davant 311 alumnes a l’Auditori Municipal.
Dejar un comentario
¿Quieres unirte a la conversación?Siéntete libre de contribuir!