El consum total d’aigua va disminuir gairebé un 3% a Terrassa al 2022
L’informe sobre ‘Indicadors de sostenibilitat ambiental a Terrassa’ defineix el 2022 com un any de sequera degut a la manca de precipitacions. A més, al 2023 s’ha aguditzat la situació. Tot i que els mesos de maig i juny han donat una treva amb les darreres precipitacions, és manté encara l’estat d’alerta i excepcionalitat.
El document també posa de manifest que l’any passat a Terrassa, el consum total d’aigua va disminuir gairebé un 3% respecte l’any anterior, degut a la caiguda en el consum domèstic.
L’informe apunta, a més, que la temperatura mitjana va augmentar al 22 a la ciutat 1,5ºC i la pluviositat acumulada va ser força escassa amb valors de 374 litres per metre quadrat anuals. La tendència climàtica terrassenca va ser molt semblant a la del conjunt de Catalunya.
D’altra banda, es van incrementar els incendis forestals i la superfície cremada, malgrat la tendència a la baixa registrada els anys anteriors.
Sobre la qualitat de l’aire, es va produir un lleuger empitjorament. Els valors dels nivells de la majoria dels contaminants van augmentar o es van mantenir igual que a l’any anterior.
Pel que fa al consum energètic, marcat pel context de crisi europea i d’encariment de preus, va disminuir a Terrassa un 16,8% des de l’any 2005.
Els indicadors de sostenibilitat també valoren el soroll ambiental. Segons la darrera actualització del Mapa de soroll de Terrassa, no hi havia cap població exposada a nivells superiors a 70 db.
Finalment, l’informe conclou que al 2022 va disminuir lleugerament el volum anual de residus municipals i va seguir la tendència en l’increment del nombre d’entrades a les deixalleries.
Dejar un comentario
¿Quieres unirte a la conversación?Siéntete libre de contribuir!