L’Ajuntament promou una campanya informativa per conscienciar la ciutadania sobre la sequera
Davant la situació d’excepcionalitat per sequera a Terrassa des de març, l’Ajuntament i l’empresa municipal Taigua han iniciat aquesta setmana una campanya informativa. L’objectiu és conscienciar i sensibilitzar sobre la necessitat d’adoptar mesures preventives i d’estalvi per afrontar-la. S’hi exposen la necessitat d’un canvi en els hàbits de consum o el compliment de les restriccions i prohibicions vigents. També les afectacions en els usos agrícoles i industrials, en el reg de patis i jardins, i en les piscines, en l’estat d’excepcionalitat.
En un context com l’actual cal fer un consum d’aigua solidari i corresponsable. En què cadascú faci accions per reduir la despesa i contribuir a generar un estalvi col·lectiu que equilibri les reserves actuals d’aigua. La campanya es farà fins al juliol mitjançant punts informatius itinerants. Serà els divendres tarda i els dissabtes en 10 ubicacions: plaça Vella; parc de Vallparadís; plaça dels Drets Humans (FGC Vallparadís); places de Lluïs Companys, de Can Roca i del Progrés, a més del parc de Sant Jordi, el Parc Vallès i Terrassa Plaça. També els dimecres al Mercadal de Martí l’Humà.
Difusió de la campanya fins al 22 de juliol
Així, des d’aquest divendres 2 de juny i fins al 22 de juliol, un equip d’informadors ambientals farà recomanacions sobre com estalviar aigua a les llars, resoldre dubtes i proporcionar material informatiu. S’han editat 3.000 tríptics, amb consells i suggeriments, també disponibles a centres cívics, biblioteques i equipaments municipals.
També s’ha fet el repartiment d’uns 8.000 cartells informatius amb el lema ‘La pluja no la controles, l’aixeta sí’, impulsada per la Generalitat i a la qual s’ha adherit l’Ajuntament i Taigua, en edificis plurifamiliars d’habitatges, comerços, centres cívics, biblioteques, centres d’assistència primària, biblioteques, poliesportius, etc, per tal d’incidir en la necessitat de fer un ús conscient de l’aigua.
Paral·lelament, aquesta setmana s’ha posat en marxa una campanya específica, dirigida als i les residents d’urbanitzacions i barris disseminats. I és que és on s’ha detectat un major consum d’aigua per tenir zones enjardinades i piscines. Es repartiran uns 3.500 tríptics amb consells i recomanacions. Però també amb les restriccions i prohibicions a jardins i piscines en l’actual estat d’excepcionalitat. A més, les que estarien vigents en un futur estat d’emergència.
Finalment, a través de xarxes socials corporatives i del servei de Medi Ambient, s’ha iniciat una campanya per focalitzar els missatges cap a una mateixa temàtica: recordar la importància d’estalviar aigua, la gravetat de la sequera i la necessitat de complir amb les mesures adoptades per l’Ajuntament. A Terrassa, l’aigua prové en un 80% del riu Llobregat. Per tant, depèn molt directament dels embassaments de la conca d’aquest riu. És a dir, el de la Baells, la Llosa del Cavall i el de Sant Ponç. La resta s’agafa principalment d’una xarxa de pous i mines del terme municipal.
Terrassa, en estat d’excepcionalitat
La Generalitat va declarar el 6 de març l’entrada a l’estat d’excepcionalitat per sequera hidrològica en el sistema Ter Llobregat, al qual pertany Terrassa. Ho va fer davant l’empitjorament de les reserves. Els seus embassaments estaven per sota del 30% de capacitat. També davant la necessitat d’adoptar nous canvis per garantir l’abastament. Ara per ara, els embassaments estan per sota del 25 % de capacitat. L’estat d’excepcionalitat afecta més de 6 milions d’habitants i prop de 500 municipis.
Dejar un comentario
¿Quieres unirte a la conversación?Siéntete libre de contribuir!