L’OAT vol que es revisi l’estructura tarifària de l’aigua a Terrassa per garantir la sostenibilitat del sistema

L’Observatori de l’Aigua de Terrassa ha presentat aquest dijous l’estudi ‘Aplicació del Dret Humà a l’Aigua a Terrassa’. Aquest treball l’ha dut a terme Enginyeria Sense Fronteres. L’objectiu ha estat obtenir una radiografia de la situació a la ciutat per poder treballar en les mancances i avançar en l’aplicació plena d’aquest dret.

Pel que fa als comptadors socials, l’estudi destaca que han millorat els requisits però que els informes de bona convivència encara són motiu de denegació i que això pot suposar un tracte discriminatori. També lamenta que la tramitació és massa lenta i proposa estudiar altres vies per garantir l’accés immediat al subministrament.

D’altra banda, el document explica que s’han millorat les condicions d’accés a la tarifa social. Amb tot, es conclou que hi ha poques famílies que en gaudeixin i que cal posar els mecanismes per revertir aquesta situació i fer-ne més difusió. Per simplificar la tramitació del cànon i la tarifa social, i facilitar que arribi als col·lectius vulnerables, es recomana unificar la via d’accés a les dues bonificacions, independentment de l’organisme que les atorga.

El treball destaca que, malgrat l’existència d’aquests ajuts, el 7,8% de les persones abonades al servei tenen una o més factures impagades i que existeix una situació d’endeutament que es va cronificant lentament. Per això, aconsella avaluar i reformular la cobertura dels ajuts d’urgència social.

Finalment, l’anàlisi reclama una millor coordinació de tots els actors implicats per garantir el correcte funcionament de les mesures i polítiques socials. També suggereix revisar l’estructura tarifària per adequar-la a les circumstàncies actuals i garantir tant la sostenibilitat del sistema com el dret d’accés a tota la població, especialment a la més vulnerable.

Observatori Aigua

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *