El compromís verd de MútuaTerrassa, reconegut com a cas d’èxit per l’Observatori europeu de l’OMS
L’Observatori Europeu de Sistemes i Polítiques de Salut de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha publicat recentment un informe sobre polítiques de salut que incorpora el Compromís Verd de MútuaTerrassa com a exemple d’èxit.
Sota el títol “Making Health for All Policies: harnessing the co-benefits of Health”, el document -orientat als responsables europeus de polítiques sanitàries- evidencia que no només és el sector sanitari el que pot beneficiar-se de polítiques aplicades a d’altres sectors, sinó que la salut per ella mateixa també pot contribuir a la consecució d’un ampli ventall d’objectius, com per exemple l’acció pel canvi climàtic.
En aquest sentit, l’informe recull l’exemple del Compromís Verd de l’entitat contextualitzant-lo en la voluntat de MútuaTerrassa de contribuir a reduir la petjada de carboni generada per la pròpia entitat. El document detalla que, davant l’evidència que el sector salut és un dels principals responsables de la crisi climàtica, l’entitat treballa amb la premissa del “Primum non nocere” -“Primer de tot no ser nocius”– i sempre amb el propòsit de concebre la salut i el medi ambient com a conceptes indissociables.
L’informe aprofundeix també en Pla d’Acció Climàtica de MútuaTerrassa, el qual parteix d’un full de ruta establert en base al càlcul de la petjada de carboni i que contempla quatre eixos: transició energètica, mobilitat sostenible, economia circular i investigació biomèdica en salut i canvi climàtic.
Com a conseqüència de la incorporació d’aquest exemple com a cas d’èxit, l’Observatori Europeu de Sistemes i Polítiques de Salut de l’Organització Mundial ha encarregat a l’entitat la redacció del capítol d’un llibre sobre polítiques de sostenibilitat que permetrà conèixer a fons les particularitats del Compromís Verd de MútuaTerrassa.
A més, l’entitat també estudiarà, conjuntament amb el WHO European Centre for Environment and Health (ECEH), possibles sinergies a nivell europeu per a un projecte col·laboratiu sobre l’impacte climàtic en la salut de les persones.
Tot plegat és fruit de l’aposta de l’entitat per sensibilitzar, educar i actuar en matèria de sostenibilitat i de consolidació d’un treball que teixeix aliances amb grups experts en diverses temàtiques: agregació de dades i intel·ligència artificial, qualitat de l’aire, registres climàtics o qualitat de l’aigua, entre d’altres.
L’Observatori Europeu de Sistemes i Polítiques de Salut és una associació que promou la salut basada en l’evidència científica i que treballa per elaboració de polítiques mitjançant una anàlisi rigorosa dels sistemes de salut europeus. Reuneix un ampli ventall de responsables polítics, acadèmics i professionals per analitzar tendències en la reforma sanitària, basant-se en l’experiència de tota Europa per orientar qüestions polítiques.
Dejar un comentario
¿Quieres unirte a la conversación?Siéntete libre de contribuir!