Acaba el Festival de Jazz amb un èxit de participació que el situa en la plena normalitat prepandèmica

La 42a edició del Festival de Jazz de Terrassa ha posat punt i final aquest cap de setmana. Una edició que ha confirmat el retorn de ple a la normalitat després de dues edicions marcades per les resticcions sanitàries per la Covid-19. Els egarencs tenien ganes de jazz i així ho han demostrat.

L’edició 2023 del certamen internacional erà recordada per una massiva convocatòria de prop de 30.000 persones al Parc de Vallparadís durant el PicnicJazz celebrat el 19 de març. De fet, indubtablement, el Picnic Jazz és un dels principals focus d’atracció del certamen. Un dia molt esperat que va comptar amb bona temperatura i artistes de primera qualitat durant les set hores de música en directe.

Tal i com apunta El Club de Jazz d’ Amics de les Arts i Juventuts Musicals, organitzadors del Festival, la qualitat i varietat de les propoestes musicals d’aquest any han provocat un retorn a les xifres prepandèmiques.

Un cap de setmana de cloenda que ha comptat amb concerts matinals a l’exterior. Dissabte ha estat el torn per a Lluc Casares Quintet a la plaça Rector Homs. Dumenge s’ha pogut gaudir de més jazz als peus de la Masia Freixa amb Oriol Vallès i de Namina al pati del Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya.

El concert del veterà pianista Monty Alexander, amb les entrades exhaurides, ha posat el punt i final del Festival a La Nova Jazz Cava aquest diumenge a les set.De fet, la mítica sala del passeig Tete Montoliu s’ha mantingut com l’epicentre de l’activitat amb concerts de club, les Jam Session i les activitats pedagògiques del programa d’enguany.

Les primeres xifres de participació apunten una assistència aproximada superior als 40.000 espectadors. La Nova Jazz Cava ha registrat una ocupació del 75% amb 2.500 espectadors procedents de diversos punts de Catalunya. Pel què fa als concerts a l’aire lliure celebrats a Terrassa i la seva comarca, s’estima una participació a l’entorn de 7.300 espectadors.

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *