La 21a edició dels ‘Dijous de Mútua’ s’estrena amb l’impacte de l’activitat sanitària en el medi ambient
El proper dijous 23 de març s’inaugurarà un nou cicle de converses “Dijous de Mútua”. Es tracta de la 21a edició d’aquesta iniciativa divulgativa sobre temes de salut. La conversa inaugural abordarà l’impacte de l’activitat sanitària en el medi ambient i anirà a càrrec de Josep Rull, director del Compromís Verd de MútuaTerrassa. Rull explicarà el nombrosos efectes del canvi climàtic que repercutiran en la salut de les persones en termes de malalties ja existents -infeccioses, respiratòries, cardiovasculars, neurològiques, metabòliques i de salut mental- i d’altres d’emergents en zones on abans no existien -zika, dengue o malària-. En el transcurs de la conversa Josep Rull també se centrarà en la premissa mitjançant la qual MútuaTerrassa aborda la el compromís envers la sostenibilitat: “Primum non nocere”, traduït com “abans de res, no ser nocius”; es tracta del primer manament del Jurament Hipocràtic. Avui el sector salut és un dels principals causants en el món del canvi climàtic i és indispensable revertir aquesta situació ja que salut i medi ambient són indissociables i, en conseqüència, no té sentit que aquelles entitats que tenen com a principal objectiu vetllar per la salut de les persones siguin un dels principals causants dels elements que impactaran negativament en la seva salut.
L’expert també compartirà el seu coneixement en matèria de recollida selectiva i petjada de carboni. En aquest sentit exposarà el salt qualitatiu que l’entitat ha dut a terme per millorar els circuits de recollida selectiva al Campus Universitari de Salut -amb la incorporació de prop de 500 contenidors i d’una compactadora d’envasos- i la repercussió d’aquesta acció a nivell de reducció de la seva petjada de carboni amb més de 330.000 kg d’emissions de CO2 equivalent Finalment, Rull també farà referència a altres iniciatives emmarcades en el Compromís Verd de MútuaTerrassa implementades recentment com la incorporació de consells de mobilitat sostenible a les citacions dels pacients i exposarà l’estalvi en termes de residus mitjançant una comparativa de productes quirúrgics reutilitzables (bates, pijames i cobertures) respecte als d’un sol ús.
El calendari d’enguany contempla un total de 7 converses entre març i novembre, excepte juliol i agost. Les properes converses abordaran l’augment de casos de tuberculosi (abril), el trastorn límit de la personalitat i les autolesions (maig), el dia del part (juny), la recuperació de l’olfacte (setembre), la psoriasi i la sexualitat (octubre) i les al·lèrgies respiratòries infantils (novembre).
Dejar un comentario
¿Quieres unirte a la conversación?Siéntete libre de contribuir!