Dos tallers de l’EUIT dins de les activitats de la 27a Setmana de la Ciència

L’Escola Universitària d’Infermeria i Teràpia Ocupacional de Terrassa ha impartit el taller «Viu en primera persona la simulació clínica». 4 estudiants d’infermeria de primer curs s’hi han apuntat. S’ha realitzat als Espais de Simulació i Laboratoris en Ciències de la Salut (ESILAB), al carrer Independència.

Aquestes instal·lacions disposen d’espais de simulació d’alta fidelitat: un quiròfan i una Unitat de Cures Intensives. Els pacients són maniquins i el professor o professora pot modificar les seves constants per veure com reacciona l’alumnat per solucionar el problema. En aquest cas: una aturada cardiorespiratòria. Després s’analitza la pràctica a la sala de briefing.

La segona part del taller ha estat totalment pràctica: realitzar una reanimació cardiopulmonar. Que l’ha persona que l’ha de fer estigui segura i pugui avisar a emergències abans de començar el massatge, són els primers punts a tenir en compte perquè un cop iniciat ja no es pot aturar. El ritme ha de ser constant 100 o 120 compressions per minut.

Les malalties cardiovasculars són la primera causa de mort als països desenvolupats. Actuar de manera ràpida i correcta quan una persona pateix una aturada cardiorespiratòria una actuació ràpida és bàsica per salvar-li la vida. Per això és important saber fer correctament una RCP (una reanimació cardiopulmonar).

Aquest taller s’emmarca dins de la 27a Setmana de la Ciència i no ha estat l’única oferta de l’EUIT. El segon, anomenat «Ocupacions conscients en temps de canvi», a càrrec de la doctora i terapeuta ocupacional, Inda Zango ha treballat l’atenció, les emocions i la consciència i com aquestes impacten en el benestar i la salut de les persones.

RCP reanimació cardiopulmonar EUiTRCP reanimació cardiopulmonar EUiTRCP reanimació cardiopulmonar EUiTRCP reanimació cardiopulmonar EUiT

Tallers Euit 5 Tallers Euit 3 Tallers Euit 4 Tallers Euit 2 Talers Euit

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *