El 90% de la roba usada recuperada a la comarca té una segona vida gràcies al reciclatge

La recollida selectiva i la gestió del residu tèxtil han permès recuperar 389 tones al Vallès Occidental durant el primer semestre d’enguany per part d’Humana Fundación Pueblo para Pueblo, l’equivalent a 1,5 milions de peces de roba. El 90% tindran una segona vida gràcies a la reutilització i el reciclatge, dos elements claus per a l’economia circular i la creació i manteniment de llocs de treball de qualitat (ocupació verda). A més, aquesta gestió del residu tèxtil hi ha evitat l’emissió de 2.373 tones de CO2.

L’entitat sense ànim de lucre n’hi ha recuperat 389 tones de gener a juny per 403 en el mateix període de l’any passat: és un lleuger descens del 3,6%. El residu tèxtil (la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no s’utilitzen) es diposita en els contenidors de fàcil accés, que es buiden periòdicament per a garantir-ne un bon servei.

La quantitat d’1,5 milions de peces de roba recuperades es classifiquen a la planta de preparació per a la reutilització que Humana té a l’Ametlla del Vallès (Vallès Oriental). “El primer objectiu sempre és la reutilització perquè la peça més sostenible és la que ja s’ha fabricat i no té més costos ni impacte de producció; després, el reciclatge; per últim, quan no hi queda més remei, la valorització energètica o enviar-lo a l’abocador”, afirma Rafael Mas, director de Projectes i Relacions Externes d’Humana.

On es recupera més roba usada?

Humana ha recuperat més residu tèxtil als següents municipis de la demarcació de Terrassa:
• Sant Cugat 97 tones
• Rubí 67 tones
• Terrassa 4 tones

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *