Un estudi de Mútua constata que els factors epigenètics poden explicar els ictus isquèmics

El grup de farmacogenòmica i genètica neurovascular de la Fundació Docència i Recerca MútuaTerrassa (FDRMT) ha constatat que l’estudi en profunditat de l’epigenètica podria ajudar a entendre millor els riscos específics associats a patir un ictus, és a dir, a comprendre més exhaustivament els factors estretament vinculats a aquesta malaltia.

Sota el títol ‘DNA Methylation and Ischiemic Stroke Risk: An Epigenome-Wide Association Study’, el treball liderat per la biòloga Natàlia Cullell ha estat publicat recentment a la prestigiosa revista internacional Thrombosis&Haemostasis. En l’estudi també hi ha intervingut el Jerzy Krupinski, cap del servei de Neurologia de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa i Israel Fernández-Cadenas, biòleg del grup de farmacogenòmica i genètica neurovascular de la FDRMT.

L’epigenètica estudia els canvis que poden afectar la funció dels gens (en molts casos hereditaris) i que no es poden atribuir a les alteracions de la seqüencia de l’ADN. En aquest sentit, el treball evidencia que els factors d’aquesta naturalesa (que no alteren la cadena de l’ADN però que hi afegeixen una modificació) podrien explicar algunes de les causes vinculades al desencadenament dels ictus.

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *